Wat kan zonne-energie voor u betekenen?

Zonnepanelen en zonne-energie in Zevenbergen

De term zonne-energie en duurzaamheid hoor je steeds vaker. In het straatbeeld zie je dan ook steeds vaker zonnepanelen op daken. Het verschilt van een paar panelen tot het geheel vol leggen van een plat dak of schuin dak. Hierdoor bespaar je op de energierekening en kun je zelfs stroomleverancier worden.
Wat is zonne-energie nu precies en wat kan deze schone energie voor u betekenen?

Pure, groene energievorm
Zonne-energie wordt opgewekt door de zon zoals windenergie wordt opgewekt door de wind. Beide zijn het pure, groene energievormen. Helaas is het voor thuisgebruik niet eenvoudig om zelf windenergie op te wekken, maar dat geldt zeker wel voor zonne-energie. Het is een schone energie en een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Het plaatsen van zonnepanelen op een dak is dus een ideale oplossing als je graag zelf schone energie wil opwekken. De panelen vangen de zon en warmte op en zorgen ervoor dat dit wordt omgezet in energie.

Winter en zomer
Nederland is over het algemeen een niet heel zonnig land, maar zelfs in de winter vangen de panelen genoeg zon en warmte op om te voorzien in energie. In de zomer wordt uiteraard de meeste energie opgevangen. We krijgen regelmatig de vraag of je op elk dak zonnepanelen kunt monteren. Dat antwoord is vrijwel altijd: Ja. Op zowel platte daken als op schuine daken monteren wij panelen. Uiteraard bekijken we eerst op locatie wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen
Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor zonne-energie. Er zitten veel voordelen aan, daarom kiezen mensen ervoor om te investeren in zonnepanelen. Binnen 7 tot 10 jaar is de investering gemiddeld terugverdiend. Zonnepanalen gaan gemiddeld 25 jaar mee. In die tijd heb je nagenoeg geen omkijken naar de panelen. Ze zijn veilig, stil en vergen weinig onderhoud. Wist je dat het gunstiger is om te investeren in zonnepanelen dan het geld op een spaarrekening te zetten?

We zeggen dan ook niet voor niets: zonne-energie is de beste investering!

Maak nu een gratis advies afspraak met ons voor het beste advies in zonne-energie.

Stuur ons een WhatsApp