Zonnepanelen op een schuin dak?

U wilt zonnepanelen aanschaffen, maar uw woning heeft een schuin dak in plaats van een plat dak… Einde verhaal of minder rendement? Zeker niet! Het is waar dat op een plat dak (bijna) altijd de zon schijnt, maar zonnepanelen zijn zeker geschikt voor een schuin dak. Het is ook een fabel dat een plat dak dubbel zoveel rendement oplevert. Een schuin dak kan ook voordelen hebben.

Rendement
De nieuwste, moderne zonnepanelen draaien namelijk met de zon mee, maar deze techniek is nog niet financieel bereikbaar voor veel particulieren. Daarom is het fijn als uw schuin dak al de juiste hoek heeft, zodat de zonnestralen rechtstreeks op het paneel terecht komen voor meer energie. De meest ideale hoek voor een zonnepaneel door het jaar heen is 35 graden.

Uiteraard krijgt u het meeste rendement als uw schuine dak netjes gericht is op het zuiden. Helaas heeft niet iedereen zo’n perfect gelegen huis en dak. Via deze link kunt u gemakkelijk uitrekenen wat zonnepanelen op uw dak zouden opleveren. Op een schuin dak is het gebruikelijk om te monteren met een onderconstructie.

Veiligheid
Bij het aanschaffen van zonnepanelen is de bevestiging van groot belang, u wilt namelijk lekkage en vliegende zonnepanelen voorkomen. In het algemeen zijn duurzame huiseigenaren geneigd om te focussen op het merk van de zonnepanelen en de omvormer, maar goed advies hierin en de veilige bevestiging van de panelen zijn minstens zo belangrijk. Schakel daarom altijd een professional in die kundige techneuten in dienst heeft zodat u bij een storm, fikse regenbui of sneeuw u geen zorgen heeft om uw dak en de veilig gemonteerde panelen. .

Zonnepanelen als dakdekking
Toe aan renovatie of gaat u een huis bouwen? Is de gebruikelijke plaatsing van zonnepanelen met bijvoorbeeld een onderframe niet high-tech genoeg voor u? U kunt ook overwegen de panelen te laten functioneren als dakdekking. Deze worden ook wel ‘in-roof solar panels’ genoemd. Een ander nieuw snufje zijn de zonnedakpannen, waarbij de dakpan de energie van de zon opvangt. Het traditionele zonnepaneel gaat zeker ook met de tijd mee en deze worden steeds dunner en zijn tegenwoordig in een mooie zwarte tint te verkrijgen.

 

Stuur ons een WhatsApp