Als huiseigenaar wilt u graag investeren in groene energie en resultaat zien op de energierekening. Het moet financieel aantrekkelijk zijn om te investeren in duurzame oplossingen. De energiekosten van een huishouden terugbrengen naar nul is het streven. U wilt in ieder geval een flinke besparing gegarandeerd krijgen.

Opbrengst berekenen

Bij het berekenen van wat uw zonnepaneel gaat opleveren, zijn twee meters belangrijk: vermogen en opbrengst. Het vermogen wordt uitgedrukt in Wp (Wattpeak). Vervolgens is het vermogen belangrijk, dit wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh).

Volledige energiebehoefte

Met een standaardformaat zonnepaneel is het vermogen gemiddeld 250 Wp. Per jaar levert een zonnepaneel dus ongeveer 225 Kwh zonnestroom op. Het gemiddelde gebruik voor een gezin is rond de 2500 kWh. Hierdoor zou u dus uitkomen op 16 panelen, om in uw volledige energiebehoefte te voorzien. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen met een hogere efficiëntie of niet de volledige energiebehoefte via zonnepanelen te voorzien.

Soort zonnepaneel

Het rendement van zonnepanelen verschilt per soort zonnepaneel. Zo beschikken monokristallijn zonnepanelen over het hoogste rendement, op de voet gevolgd door de polykristallijn zonnepanelen. De dunne film zonnepanelen bieden momenteel, naast de laagste aanschafprijs, ook het laagste rendement.

Hoogst rendabel

Wij hebben gekozen voor erkende leveranciers van de hoogst rendabele zonnepanelen en omvormers, zodat u als consument zoveel mogelijk zekerheid heeft over uw investering. We plaatsen de zonnepanelen in eigen beheer zodat we het gehele proces van advies tot en met installatie in eigen hand hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden die we aanbieden, maar altijd met één uitgangspunt, kwaliteit en het hoogste rendement.

Groene energie inkopen

Als u merkt dat u niet in de positie bent om zelf zonnepanelen aan te schaffen, kan het toch zijn dat u het belangrijk vindt om ‘groene stroom’ in te kopen. Hierbij wekt u niet zelf de energie op, maar doet een energiemaatschappij dat voor u.

Energieadvies op maat

Ons energieadvies is helemaal toegespitst op uw wensen en situatie, wij richten ons dan ook op uw voordeel, en niet dat van ons. Met ons energieadvies houden wij rekening met uw wensen zoals uw voorkeur hoe de stroom is opgewekt bv. duurzaam (groen) of niet. Ook houden wij in ons energieadvies rekening met uw situatie, zoals uw verbruik totaal (stroom en gas) maar ook in dag en nacht (stroom)

Meer blogs lezen?

Moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?Alles over zonnepanelen op een plat dakWaarom zonnepanelen ook in 2023 nog steeds een goed idee zijnDe vijf meest gestelde vragen over zonne-energieZes innovaties in de wereld van zonnepanelenIs een zonnepaneel-systeem brandgevaarlijk?Begrippengids zonnepanelen; alle termen uitgelegdSalderen, wat is het en hoe werkt het?Zonnepanelen op een schuin dakWat kan zonne-energie voor u betekenen?, Huis verkopen? Uw zonnepanelen zijn veel waard